Kijkwijzer classificatie

Frozen 2


Productietype: Speelfilm
Genre: Animatie,Familie

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst
Synopsis:
Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen 2 moet ze hopen dat ze genoeg zijn. Van het Academy Award®-winnend team verantwoordelijk voor het succesvolle eerste deel Frozen, regisseurs Jennifer Lee en Chris Buck, producent Peter Del Vecho, songwriters Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez en met in de Nederlandse versie: Noortje Herlaar, Willemijn Verkaik, Benja Bruijning en Carlo Boszhard. Walt Disney Animation Studio`s Frozen 2 zit weer vol nieuwe, magische muziek en is vanaf 20 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

Toelichting op het leeftijdsadvies:

Angst
De film bevat onder andere grote fantasiewezens die er dreigend uitzien en zich dreigend gedragen. Kinderen onder de zes jaar zijn zeer visueel ingesteld: ze laten zich leiden door wat ze zien. Jonge kinderen kunnen daardoor makkelijk angstig worden van beelden van dieren of fantasiewezens die er eng uitzien, of zich dreigend gedragen. Dit heeft te maken met het feit dat veel kinderen tot ongeveer 6 jaar nog moeite hebben met het maken van onderscheid tussen werkelijkheid en fantasie. Ook wanneer zij weten dat iets fantasie is kunnen zij die kennis nog niet goed gebruiken bij het verwerken van wat zij zien in media, zeker wanneer ze iets zien dat beangstigend is.

Naast dreigende wezens komen in de productie ook beelden voor van personages die erg bang zijn, dit kan angst opwekken omdat kinderen met de personages meeleven.

Geweld
In Frozen 2 komt in een aantal scènes geweld voor. Doordat kinderen onder de 6 nog geen goed onderscheid maken tussen fantasie en werkelijkheid kunnen jonge kinderen net zo goed druk of agressief worden door teken- of animatiefilms als door films met ‘echte mensen’. De film heeft daarom een 6 jaar classificatie voor geweld. 

Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A6,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst6
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Release- / uitzenddatum: 20-11-2019

Regisseur: Jennifer Lee, Chris Buck
Productiejaar: 2019
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: The Walt Disney Company (Benelux) BV

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten