Actueel

Kijk wat je nog meer kunt doen

Hilversum, 7 maart 2019

Kinderen hebben tegenwoordig gemakkelijk toegang tot allerlei media. Dat is leuk, ze leren ervan en het is goed voor hun contacten. Maar veel ouders vinden het niet wenselijk dat hun kinderen zomaar met alles worden geconfronteerd wat die media te bieden hebben.

Kijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd mediaproducten risicos kunnen bevatten voor kinderen. We doen dit met behulp van 5 leeftijden, door op de leeftijd te klikken krijgt u meer informatie over de (wetenschappelijke) achtergronden per leeftijd:

Daarnaast geven we ook de inhoudelijke reden van dit advies weer. Klik op het pictogram voor meer uitleg over de verschillende inhouden.
 
 
Geweld Angst Seks Grof taalgebruik Discriminatie Drugs- en/of alcoholgebruik

Kindersloten
Ook kunt u Kijkwijzer gebruiken om bijvoorbeeld kindersloten in te stellen.Op televisie bijvoorbeeld, kunnen heel eenvoudig kindersloten worden ingesteld om kinderen ook te beschermen op die momenten dat u even niet meekijkt. Lees hier hoe u dat kunt doen. Of kies hiernaast uw provider voor alle mogelijkheden in relatie tot ouderlijk toezicht op uw televisie. 
 

Tips voor mediagebruik
De Kijkwijzer leeftijden kunnen ingezet worden door ouders en kinderen om de keuze voor een bepaalde productie op te baseren. Meer tips voor een leuke en veilige media ervaring vind je op deze pagina.
 
terug naar nieuwsoverzicht