Kijkwijzer classificatie

The Letter for the King: Season 1


Productietype: Serie

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld
Synopsis:
In deze meeslepende fantasyserie krijgt een tiener (Amir Wilson) die in de leer is om ridder te worden een geheime brief die het lot van het koninkrijk zal bepalen. Hij gaat op een legendarische reis om de brief aan de koning te bezorgen en te voorkomen dat de wereld in duisternis wordt gehuld.

Geweld

De serie bevat afleveringen met daarin vrij harde geweldsacties. Het gaat dan om lijf-aan-lijf geweld (slaan, schoppen) en/of geweld met wapens en zwaarden. Ook zit er (be)dreiging met geweld in. Het zien van dit soort beelden kan kinderen minder gevoelig maken voor het zien van geweld. Ook kunnen ze er agressief of juist bang van worden. De geweldsacties vinden plaats tussen volwassen ridders maar ook van volwassen ridders tegen kinderen, wat met name voor jonge kijkers beklemmend kan zijn.
 
Daarnaast bevat de serie meerdere donkere griezel- en schrikeffecten die de kijker bang kunnen maken of kunnen laten schrikken. 
Ook komen er bange mensen in de serie voor. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kunnen kinderen daar ook bang van worden. 
 
Andere angstwekkende elementen in de afleveringen zijn: verwondingen en lijken van mensen en fysiek geweld tegen dieren.
 
De angstwekkende scenes spelen zich af in een ver verleden (riddertijd) waarbij ook onrealistische personages aanwezig zijn. Enkele personages hebben bepaalde duistere krachten. Jongeren kunnen zichzelf door het zien van dit soort onrealistische elementen geruststellen omdat duidelijk is dat wat er gebeurt niet echt is. Ze kunnen daardoor beter afstand nemen van de productie waardoor de enge scènes minder beklemmend zijn om te zien. Voor jonge kijkers is dit nog moeilijk en zij kunnen het juist nog erg op zichzelf betrekken. Zij kunnen denken dat dergelijke ‘enge dingen’ hen ook kunnen overkomen en er dus angstig van worden.
 
Om deze reden heeft de serie een 12 jaar classificatie.


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G12,A9,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld12
Angst9
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld


Productiejaar:
Organisatie: Netflix

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten