Actueel

Wim Bekkers geridderd tijdens 15 jaar Kijkwijzer jubileumbijeenkomst

Hilversum, 19 mei 2016

NICAM-directeur Wim Bekkers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bekkers, die per 1 juni stopt als directeur van het NICAM (de organisatie achter Kijkwijzer), ontving de onderscheiding woensdag 18 mei uit handen van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Gooiland vanwege het 15-jarig jubileum van Kijkwijzer. 

Broertjes prees Wim Bekkers voor het maatschappelijk belang van zijn werk en zijn inzet voor Kijkwijzer. Broertjes noemde Bekkers een bruggenbouwer, die de belangen van alle betrokken partijen bij het NICAM in het oog houdt met de focus op het gezamenlijke doel: de bescherming van kinderen tegen mogelijk schadelijke beelden door middel van goede, betrouwbare informatie aan ouders en kinderen. Sinds de oprichting van het NICAM in 2000 heeft Wim Bekkers zich vol overgave gestort op dat doel, onder meer resulterend in een succesvol Kijkwijzer dat door meer dan 90% van de ouders met jonge kinderen wordt gewaardeerd en gebruikt. 

Bekkers ontving tijdens de jubileumbijeenkomst ook de Kijker Award, die hem voor zijn verdiensten werd toegekend door de branchevereniging van filmdistributeurs FDN.

Tiffany van Stormbroek volgt Wim Bekkers per 1 juni a.s. op als directeur van het NICAM.

terug naar nieuwsoverzicht