Kijkwijzer classificatie

100% Wolf


Productietype: Speelfilm
Genre: Animatie

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst
Synopsis:
Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is. Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.

Angst
 
De productie bevat (milde) griezeleffecten. Dit kunnen schrikeffecten zijn of griezelige scenes. De scènes zijn niet zeer intens of beklemmend. Jonge kinderen kunnen hier echter nog erg van schrikken of bang worden.
 
Daarnaast komt er geweld tegen kinderen of dieren in de productie voor. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen of dieren en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kan de kijker daar ook bang van worden. 
 
De productie bevat ook dreigende beelden van fantasiewezens zoals monsters, heksen, reuzen of enge dieren. Kinderen tot 6 jaar zijn zeer visueel georiënteerd en kunnen erg bang worden wanneer ze dit soort beelden zien. 
 
De productie is echter een animatie, waardoor (oudere) kinderen makkelijker doorhebben dat het niet echt is en er ook iets makkelijker afstand van nemen.
 

Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen GAL,A6,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
GeweldAL
Angst6
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst


Regisseur: Alexs Stadermann
Productiejaar: 2020
Lengte (origineel): 76 min.
Organisatie: Splendid Film

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten