Actueel

5 coole films om mee af te koelen

Hilversum, 25 juli 2019

Het ene hitterecord na het andere wordt verbroken en het wordt afgeraden om naar buiten te gaan. Nét nu het overal schoolvakantie is...

Gelukkig zijn er genoeg opties voor vermaak binnenshuis. Wat dacht u van een thuisbioscoop, nu toch alle gordijnen dicht zijn?

De volgende 5 films spelen zich af in de kou, voor dat extra beetje verkoeling. Ze zijn geschikt voor Alle Leeftijden of mogelijk schadelijk voor kinderen tot 6 jaar.

In een aantal van onderstaande films komen spannende momenten voor, of scènes met geweld. Dit herken je dankzij Kijkwijzer aan het Angst-pictogram (met het spinnetje) of het Geweld-pictogram (met de vuist).

TIP: klik op de foto om méér te lezen over de classificatie van de film. En wil je weten waar je de film kunt bekijken? Zoek dan hier.

Happy Feet 2
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst

De held uit Happy Feet, de tapdansende keizerspinguïn Mumble, is inmiddels vader geworden, maar tot zijn teleurstelling deelt zoon Erik zijn enthousiasme voor dansen helemaal niet. Als Erik een papegaaiduiker ontmoet die denkt dat hij een vliegende pinguïn is, gaat hij zonder toestemming met hem mee naar een ander gebied...

Frozen
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst

Deze Disney-hit kan natuurlijk niet ontbreken in een lijstje over ijskoude films!

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhult is door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Samen maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de ijskoude sneeuwkoningin Elsa, te vinden en om zo de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen. Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een komische sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren.

Operatie Noordpool
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst

Door een misverstand belanden 13-jarige Julia en de 8-jarige tweeling Ida en Sindre op een verlaten eiland in de Noordelijke IJszee. Hun verdwijning wordt spoedig opgemerkt, maar niemand heeft enig idee waar de kinderen zijn. De dagen verstrijken terwijl de kinderen moeten zien te overleven. Het is oktober; de winterstormen komen er aan en de zon laat zich nauwelijks nog zien. Wat doe je als er plotseling een hongerige ijsbeer voor je staat? Hoe maak je contact met de bewoonde wereld en hoe kom je aan eten?

De Sneeuwkoningin
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst

In haar poging om een ijskoude wereld te creëren, waar geen plaats is voor warmte en gevoel, heeft de koele Sneeuwkoningin de wereld bedekt onder een dikke ijslaag. Volgens haar magische spiegel wordt deze wereld bedreigd door de glasmaker Vegard. Door een ijzige storm worden de glasmaker en zijn vrouw Una overvallen. Ze slagen er nog net in om hun baby Kai en dochter Gerda veilig te verbergen. Op een dag wordt Kai ontvoerd naar het paleis van de Sneeuwkoningin, omdat ze denkt dat hij de opvolger van Vegard is. De dappere Gerda onderneemt meteen actie en gaat op zoek naar haar broertje Kai.

Sprookjesboom de Film
Alle leeftijden

Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos belanden per ongeluk in het onbekende Winterland. De bewoners willen heel graag terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht probeert Heks daar een stokje voor te steken. In Winterland ontmoeten de sprookjesbosbewoners de winterlandbewoners; IJskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?terug naar nieuwsoverzicht