Kijkwijzer classificatie

Avengers: Endgame


Productietype: Speelfilm
Genre: Actie,Avontuur

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst
Synopsis:
De vreselijke gebeurtenissen die door Thanos in gang werden gezet, roeiden de helft van het universum uit en verzwakten de Avengers. De overgebleven Avengers voelen zich genoodzaakt om nog één keer in actie te komen in Avengers: Endgame, de spectaculaire finale van 22 films van Marvel Studios.

Geweld 
 
De productie bevat expliciete geweldsbeelden. Het geweld is hard en is met nadruk in beeld gebracht. Het zien dan dit soort beelden kan kinderen minder gevoelig maken voor het zien van geweld. Ook kunnen ze er agressief of juist bang van worden.
 
Angst

De productie bevat zeer bloederige wonden of zwaar gehavende lijken. Het zien van dergelijke expliciete enge en/of bloederige beelden kan kinderen bang maken.   

De productie bevat onrealistische personages en/of speelt zich geheel of gedeeltelijk af in een onrealistische setting. Angstreacties zijn intenser en langduriger wanneer bepaalde angstige situaties zich afspelen in een voorstelbare/realistische omgeving (het hier en nu) dan wanneer dit minder voorstelbaar is, zoals een fantasy omgeving (ruimteschip, of in een ver verleden. Ook wanneer er personages in voorkomen die onrealistisch zijn (bijvoorbeeld kunnen toveren of transformeren) zijn dit aanwijzingen voor kinderen om beter afstand te kunnen nemen van de productie.

Wat zit er nog meer in?

Griezelige scènes, (be)dreiging met geweld en dreigende wezens, monsters, heksen of spoken.Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G12,A12,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld12
Angst12
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst


Regisseur: Anthony Russo, Joe Russo
Productiejaar: 2019
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: The Walt Disney Company (Benelux) BV

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten