Actueel

Cathy Spierenburg wordt projectmanager pilot voor geschiktheidinformatie audiovisuele producties

Hilversum, 1 juli 2009
Veel jonge ouders worstelen met de vraag. Hoe weet ik nu precies welk tv programma of welke website geschikt is voor mijn kind? Door de explosieve groei  van de vele mediaproducties ontberen de gebruikers tot op heden een geschiktheidadvies en is de behoefte aan navigatie groot. Daarin komt binnenkort verandering.  

Met ingang van 1 september wordt Cathy Spierenburg projectmanager voor een systeem en een service waar ouders en opvoeders terecht kunnen voor geschiktheidadviezen voor tv programma´s, dvd´s, films, websites en games. `Er is een grote behoefte aan deze service´ zegt Cathy Spierenburg de nieuwe projectmanager en voormalig manager Z@ppelin/Z@pp en voorzitter van de stuurgroep Mediawijsheid. We krijgen regelmatig vragen binnen van ouders die niet weten welke programma´s nu geschikt zijn voor hun peuters en of  bv  kleuters naar het Jeugdjournaal kunnen kijken. En wat kunnen kinderen nu van een website leren? Wij geven een objectief advies en tips voor producten die bij een bepaalde leeftijd passen. Door een kindprofiel in te vullen krijg je een persoonlijk media advies. Daarvoor is nodig dat je exact weet hoe de ontwikkeling van kinderen verloopt en hoe je daarbij een passend aanbod kunt doen. Deze ondersteuning helpt ouders en opvoeders bij de mediaopvoeding en draagt bij tot mediawijsheid.

De geschiktheidadviezen worden door een onafhankelijke redactie samengesteld en zullen op een toegankelijke en gebruiksvriendelijke wijze beschikbaar komen.

 

 

Het Ministerie van OCW is opdrachtgever en heeft het NICAM verzocht de ontwikkeling van deze nieuwe service in de vorm van een pilot project voor drie jaar te faciliteren.

terug naar nieuwsoverzicht