Actueel

Films in de herfstvakantie

Hilversum, 9 oktober 2020

De herfstvakantie is begonnen! Tijd voor een bezoekje aan het Cinekid Filmfestival of een leuke familiefilm in de bioscoop.

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwste familiefilms die in de herfstvakantie te zien zijn in de bioscoop. Op de website van jouw bioscoop lees je welke films er nog meer te zien zijn en met welke corona-maatregelen je rekening moet houden.

Cinekid is 's werelds grootste filmfestival voor kinderen. Van 7 t/m 23 oktober kunnen kinderen op 10 festivallocaties in het land genieten van films, series, workshops, games, tutorials én het MediaLab. Kijk voor meer informatie op www.cinekid.nl

Heb je vragen na het bekijken van een film, bijvoorbeeld over de classificatie? Klik dan op de link onder de pictogrammen of neem contact met ons op. Veel kijkplezier!

100% WolfFreddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is. Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Meer weten? Lees hier verder.

Bigfoot FamilyBij Adam thuis is het een gezellige bende sinds zijn vader Bigfoot is teruggekeerd uit de wildernis en samen met een heleboel dieren weer bij zijn gezin woont. Bigfoot is een echte ster, terwijl Adam niets liever wil dan een normaal leven.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Meer weten? Lees hier verder.

Trolls WereldtourTrolls Wereldtour is het vervolg op de familiefilm Trolls. 
In een vrolijk en kleurrijk avontuur dat hen verder brengt dan ooit tevoren, doen Poppy en Knoest een grote ontdekking. Ze maken deel uit van zes verschillende Trollenstammen met zeer uiteenlopende muziekstijlen: Funk, Country, Techno, Klassiek, Pop en Rock. Hun wereld staat op het punt een stuk groter, maar vooral ook luider en muzikaler te worden.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Meer weten? Lees hier verder.

De Grote SinterklaasfilmSinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doen Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het hen om het Sinterklaasfeest te redden?

Alle leeftijden

De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest (vanaf 14 oktober)

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur - in opdracht van Sinterklaas - een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?

Alle leeftijden

De Magische Poort (vanaf 14 oktober)

Davey, een verlegen dolfijn, ontdekt de magische poort die elke vis kan veranderen in wat hij wil zijn. Op een dag wordt de poort misbruikt door de moeralen die gigantisch zijn geworden en van plan zijn het vredige Vissenstad over te nemen. Davey moet zich herenigen met zijn lang verloren gewaande vader om de kracht en macht te krijgen om de moeralen te verslaan, zijn stad te beschermen en de liefde van zijn leven voor zich te winnen.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Meer weten? Lees hier verder.

Ga naar de website van jouw bioscoop om te zien welke films je nog meer kunt bekijken in de bioscoop.

terug naar nieuwsoverzicht