Kijkwijzer classificatie

Frozen 2


Productietype: Speelfilm
Genre: Animatie,Familie

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst
Synopsis:
Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen 2 moet ze hopen dat ze genoeg zijn. Van het Academy Award®-winnend team verantwoordelijk voor het succesvolle eerste deel Frozen, regisseurs Jennifer Lee en Chris Buck, producent Peter Del Vecho, songwriters Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez en met in de Nederlandse versie: Noortje Herlaar, Willemijn Verkaik, Benja Bruijning en Carlo Boszhard. Walt Disney Animation Studio`s Frozen 2 zit weer vol nieuwe, magische muziek en is vanaf 20 november te zien in de Nederlandse bioscopen.

Geweld

De productie bevat geweldsbeelden. Het gaat dan om fysiek geweld (slaan, schoppen), schieten of geweld met wapens. Geweldsbeelden kunnen jonge kinderen druk (naspelen) of agressief maken. 

Angst

De productie bevat bange mensen. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kan de (jonge) kijker daar ook bang van worden. 

De productie bevat daarnaast (milde) griezeleffecten. Dit kunnen schrikeffecten zijn of griezelige scenes. De scènes zijn niet zeer intens of beklemmend. Jonge kinderen kunnen hier echter nog erg van schrikken of bang worden.

De productie bevat ook geweld tegen kinderen of dieren. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen of dieren en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kan de kijker daar ook bang van worden.  

De productie bevat verder dreigende beelden van fantasiewezens zoals monsters, heksen, reuzen of enge dieren. Kinderen tot 6 jaar zijn zeer visueel georiënteerd en kunnen erg bang worden wanneer ze dit soort beelden zien. 


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A6,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst6
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Release- / uitzenddatum: 20-11-2019

Regisseur: Jennifer Lee, Chris Buck
Productiejaar: 2019
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: The Walt Disney Company (Benelux) BV

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten