Kijkwijzer classificatie

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter en de Geheime Kamer)


Productietype: Speelfilm
Genre: Avontuur

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst
Synopsis:
Auto's vliegen, bomen vechten terug en een geheimzinnige elf komt Harry Potter waarschuwen, net nu hij aan het tweede jaar van zijn verbazingwekkende ontdekkingstocht in de wereld van hekserij en hocus-pocus wil beginnen. Sprekende spinnen, brulbrieven en Harry die, tot afgrijzen van zijn vrienden, ontdekt dat hij de taal van de slangen spreekt … het wordt een bewogen jaar op Zweinstein, met toverduels, op hol geslagen beukers en een onheilspellende, met bloed geschreven boodschap: de Geheime Kamer is geopend. Om Zweinstein te redden zullen Harry, Ron en Hermelien al hun magische krachten en moed moeten bundelen.

Let op: Onderstaande tekst bevat spoilers.

Angst

Wanneer kinderen meeleven met personages in een film, kunnen ze bang worden als zo’n personage in een beangstigende, dreigende situatie terechtkomt. In Harry Potter en de Geheime Kamer komen meerdere van dit soort spannende en griezelige scènes voor. Zo worden twee vrienden in een donker bos aangevallen door enorme spinnen, is er een angstaanjagende stem te horen en neemt een personage het op tegen een reusachtige slang. Dankzij de onrealistische elementen kunnen jongeren zichzelf redelijk geruststellen: het is duidelijk dat wat er gebeurt niet echt is. Ze kunnen daardoor beter afstand nemen van de productie waardoor de enge scènes minder beklemmend zijn. Jonge kinderen kunnen er nog wel erg bang van worden of van schrikken.

Wat zit er nog meer in?

Geweldsbeelden kunnen jonge kinderen druk (naspelen) of agressief maken. In Harry Potter en de Geheime Kamer komt mild geweld voor tussen mensen, bijvoorbeeld wanneer een man op zijn hoofd wordt geslagen met een steen. Ook het gebruik van magie om een ander personage pijn te doen valt onder geweld. Het geweld in de film is niet expliciet in beeld gebracht, niet intens en heeft weinig gevolgen. Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A9,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst9
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Release- / uitzenddatum: 21-11-2002

Regisseur: Chris Columbus
Productiejaar: 2002
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: Warner Bros. Pictures International Holland

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten