Ouderlijk toezicht
In een medialandschap waarin vrijwel alles 24/7 digitaal beschikbaar is, kan het lastig zijn om als ouder te weten wat je kind allemaal ziet. Er zijn vaak meerdere schermen in huis, en als ouder heb je maar één paar ogen. Hierdoor heb je soms weinig zicht op de mogelijk schadelijke beelden die je kind tegen kan komen.
 
Op deze pagina vind je een overzicht van alle apparaten, diensten en platforms waar je ouderlijk toezicht op kan instellen: van games (op consoles en smartphones) en apps tot Video On Demand en televisie. Via de 'parental control'-systemen kun je de toegang tot sommige games, websites, functies of films en programma's beperken (en zelfs blokkeren).
 
Klik op de links in de lijst hieronder om te lezen over de mogelijkheden bij de betreffende aanbieder.
 

VOD en televisie

Aan de rechterkant vind je nog meer (lineaire) televisie-aanbieders: klik op het logo voor meer informatie over de mogelijkheden om ouderlijk toezicht in te stellen.

Gamen

Apps


Geen wondermiddel

Ouderlijk toezicht kan goed functioneren als technisch hulpmiddel, vooral voor jonge kinderen. Maar het is niet de ultieme oplossing voor veilig mediagebruik. Goede begeleiding van kinderen bij het gebruik van media is het belangrijkste. Het platform Mediawijsheid biedt hiervoor veel handvatten.