Kijkwijzer classificatie

The Hunger Games


Productietype: Speelfilm
Genre: Drama,Avontuur,Science fiction,Thriller

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Synopsis:
Het voormalige Noord Amerika staat bekend als het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen… Wanneer haar zusje geselecteerd wordt voor The Hunger Games. twijfelt de 16-jarige Katniss geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dan heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.

Geweld
 
De productie bevat expliciete geweldsbeelden. Het geweld is hard en is met nadruk in beeld gebracht. Het geweld veroorzaakt verwondingen. Het zien van dit soort beelden kan kinderen minder gevoelig maken voor het zien van geweld. Ook kunnen ze er agressief of juist bang van worden.
 
Angst
 
Er komen zeer bloederige wonden in deze film voor. Het zien van dergelijke expliciete, bloederige beelden kan kinderen bang maken.
 
Grof taalgebruik
 
De productie bevat grof taalgebruik. Dit kunnen grove woorden zijn, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en het nadoen of overnemen. 


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G12,A12,SAL,T,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld12
Angst12
SeksAL
Grof taalgebruik
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik

Release- / uitzenddatum: 21-03-2012

Regisseur: Gary Ross
Producent: Lionsgate
Productiejaar: 2012
Lengte (origineel): 143 min.
Organisatie: Independent Films

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten