Kijkwijzer classificatie

Hoe tem je een draak 2


Productietype: Speelfilm
Genre: Actie,Avontuur,Komedie

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst
Synopsis:
Vijf jaar nadat de draken en Vikingen verenigd zijn, houden Astrid, Snotvlerk en de rest van de bende zich voornamelijk bezig met drakenracen, de populairste sport op het eiland. Hikkie en Tandloos gaan liever op zoek naar onbekende gebieden en nieuwe werelden. Tijdens een van die avonturen ontdekt het onafscheidelijke duo een geheimzinnige ijsgrot, waar honderden wilde draken leven, en een mysterieuze drakenvlieger. Hikkie en Tandloos raken verzeild in een strijd om de vrede en moeten zich sterk maken voor hun idealen. Alleen samen zijn ze sterk genoeg om de toekomst voor mens en draak veilig te stellen.

Geweld

De productie bevat geweldsbeelden. Het gaat dan om fysiek geweld (slaan, schoppen), schieten of geweld met wapens. Geweldsbeelden kunnen jonge kinderen druk (naspelen) of agressief maken. 

Angst

De productie bevat mensen die ernstig lijden. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kan de (jonge) kijker daar ook bang van worden. 

De productie bevat daarnaast (milde) griezeleffecten. Dit kunnen schrikeffecten zijn of griezelige scenes. De scènes zijn niet zeer intens of beklemmend. Jonge kinderen kunnen hier echter nog erg van schrikken of bang worden. 

De angstwekkende scenes in deze animatie spelen zich echter af in een onrealistische omgeving/realiteit waarbij ook onrealistische personages aanwezig zijn. Kinderen kunnen zichzelf door het zien van dit soort onrealistische elementen geruststellen omdat duidelijk is dat wat er gebeurt niet echt is. Ze kunnen daardoor beter afstand nemen van de productie waardoor de enge scènes minder beklemmend zijn om te zien. 


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A6,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst6
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Release- / uitzenddatum: 02-07-2014

Regisseur: Dean Deblois
Productiejaar: 2014
Lengte (origineel): 102 min.
Organisatie: Warner Bros. Pictures International Holland

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten