Kijkwijzer classificatie

HOTEL TRANSYLVANIA 2 (HOTEL TRANSSYLVANIË 2)


Productietype: Animatie
Genre: Avontuur,Komedie

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Synopsis:
In Hotel Transylvania 2 staan de deuren van Dracula’s monsterhotel open voor iedereen. Zijn dochter Mavis en haar menselijke vriendje Johnny hebben ondertussen een kindje, Dennis. Als zijn ouders weg zijn besluit Dracula zijn kleinzoon een monsteropleiding te geven. De wereld staat op zijn kop als Dracula's eeuwenoude en authentieke vader Vlad op familiebezoek komt.

Geweld

De productie bevat vrij hard geweld. Het gaat dan om fysiek geweld (vechten), schieten of geweld met wapens. Geweldsbeelden kunnen jonge kinderen druk of agressief maken, of ze kunnen er bang van worden. 

Angst

De productie bevat (milde) griezeleffecten. Dit kunnen schrikeffecten zijn of griezelige scenes. De scènes zijn niet zeer intens of beklemmend. Jonge kinderen kunnen hier echter nog erg van schrikken of bang worden.

In de angstwekkende scenes in deze animatie spelen onrealistische personages een grote rol. Kinderen snappen dat deze personages niet echt bestaan en kunnen daardoor beter afstand nemen van de productie waardoor de enge scènes minder beklemmend zijn om te zien. 

Grof taalgebruik

De productie bevat grof taalgebruik. Dit kunnen grove woorden zijn, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en dit na gaan doen/overnemen. 


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A6,SAL,T,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst6
SeksAL
Grof taalgebruik
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik


Regisseur: Genndy Tartakovsky
Producent: Sony Pictures Animation
Productiejaar: 2015
Organisatie: Universal Pictures International Netherlands

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten