Kijkwijzer classificatie

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge


Productietype: Speelfilm
Genre: Actie,Avontuur

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst
Synopsis:
In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil's Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Brenton Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

 Geweld

De productie bevat expliciete geweldsbeelden. Het geweld is hard en is met nadruk in beeld gebracht. Het zien van dit soort beelden kan kinderen minder gevoelig maken voor het zien van geweld. Ook kunnen ze er agressief of juist bang van worden. 

Angst

De productie bevat zeer bange of lijdende mensen of dieren. Het inleven en meeleven met (hoofd)personages die iets engs of vreselijks doormaken kan kinderen bang maken. 

De productie bevat daarnaast intense griezeleffecten. Dit kunnen schrikeffecten zijn, griezelige scenes, horrorelementen of zeer angstaanjagende geluiden of muziek. Deze effecten kunnen de kijker laten schrikken, een beklemmende werking hebben of angstig maken.  

De productie bevat daarnaast onrealistische personages en/of speelt zich geheel of gedeeltelijk af in een onrealistische setting. Angstreacties zijn intenser en langduriger wanneer bepaalde angstige situaties zich afspelen in een voorstelbare/realistische omgeving (het hier en nu) dan wanneer dit minder voorstelbaar is, zoals een fantasy omgeving (ruimteschip, of in een ver verleden. Ook wanneer er personages in voorkomen die onrealistisch zijn (bijvoorbeeld kunnen toveren of transformeren) zijn dit aanwijzingen voor kinderen om beter afstand te kunnen nemen van de productie.

Wat zit er nog meer in?

Verwondingen, harddrugsgebruik, overmatig softdrugs- of alcoholgebruik, maar dit gebruik wordt expliciet afgeraden.


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G12,A12,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld12
Angst12
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst


Regisseur: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Productiejaar: 2017
Organisatie: The Walt Disney Company (Benelux) BV

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten