Kijkwijzer classificatie

Avatar


Productietype: Speelfilm
Genre: Actie,Avontuur

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst
Geweld

De productie bevat expliciete geweldsbeelden. Het geweld is hard en is met nadruk in beeld gebracht. Het zien van dit soort beelden kan kinderen minder gevoelig maken voor het zien van geweld. Ook kunnen ze er agressief of juist bang van worden. 

Angst

De productie bevat intense griezeleffecten. Dit kunnen schrikeffecten zijn, griezelige scenes, horrorelementen of zeer angstaanjagende geluiden of muziek. Deze effecten kunnen de kijker laten schrikken, een beklemmende werking hebben of angstig maken.  

De productie bevat onrealistische personages en/of speelt zich geheel of gedeeltelijk af in een onrealistische setting. Angstreacties zijn intenser en langduriger wanneer bepaalde angstige situaties zich afspelen in een voorstelbare/realistische omgeving (het hier en nu) dan wanneer dit minder voorstelbaar is, zoals een fantasy omgeving (ruimteschip, of in een ver verleden. Ook wanneer er personages in voorkomen die onrealistisch zijn (bijvoorbeeld kunnen toveren of transformeren) zijn dit aanwijzingen voor kinderen om beter afstand te kunnen nemen van de productie.

Wat zit er nog meer in?

Bange mensen

Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G12,A12,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld12
Angst12
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Release- / uitzenddatum: 17-12-2009

Regisseur: James Cameron
Productiejaar: 2009
Organisatie: Warner Bros. Pictures International Holland

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten