Kijkwijzer classificatie

Jurassic Park (Speelfilm)


Productietype: Speelfilm
Genre: Avontuur

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik
Synopsis:
Miljardair John Hammond heeft op een afgelegen tropisch eiland in het grootste geheim een eeuwenoude jongensdroom gerealiseerd: leven scheppen uit de kleinste bouwstenen van Moeder Natuur. En niet zomaar leven: in zijn “pretpark” krioelt het van dinosaurussoorten die al miljoenen jaren uitgestorven zijn. Hij nodigt enkele wetenschappers – en zijn kleinkinderen – uit om hen in avant-première een rondleiding te geven. Maar het proefritje ontaardt in een regelrechte nachtmerrie als de dino’s uit hun groene gevangenis ontsnappen.

Angst

De productie bevat zeer bange of lijdende mensen of dieren. Het inleven en meeleven met (hoofd)personages die iets engs of vreselijks doormaken kan kinderen bang maken. 

De productie bevat ook zeer bloederige wonden of zwaar gehavende lijken. Het zien van dergelijke expliciete enge en/of bloederige beelden kan kinderen bang maken.

De productie bevat daarnaast onrealistische personages en/of speelt zich geheel of gedeeltelijk af in een onrealistische setting. Angstreacties zijn intenser en langduriger wanneer bepaalde angstige situaties zich afspelen in een voorstelbare/realistische omgeving (het hier en nu) dan wanneer dit minder voorstelbaar is, zoals een fantasy omgeving (ruimteschip, of in een ver verleden. Ook wanneer er personages in voorkomen die onrealistisch zijn (bijvoorbeeld kunnen toveren of transformeren) zijn dit aanwijzingen voor kinderen om beter afstand te kunnen nemen van de productie.

Grof taalgebruik 

De productie bevat grof taalgebruik. Dit kunnen grove woorden zijn, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en dit na gaan doen/overnemen.

Wat zit er nog meer in?

Fysiek geweld, griezelige scènes.Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A12,SAL,T,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst12
SeksAL
Grof taalgebruik
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik

Release- / uitzenddatum: 04-08-2003

Regisseur: Steven Spielberg
Producent: Kathleen Kennedy
Productiejaar: 1993
Lengte (origineel): 116 min.
Organisatie: RTL Nederland S.A.

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten