Actueel

Kijkwijzer heeft niets te maken met Zoekveilig

Hilversum, 20 november 2007
 Het NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer, distancieert zich nadrukkelijk van de gisteren gelanceerde website Zoekveilig.nl die zich presenteert als ‘Websitekijkwijzer’. Het NICAM heeft geen enkele band met de organisatie achter dit initiatief en is hierdoor ook verrast.

 

Door het gebruik van de naam Kijkwijzer zal bij het publiek de indruk worden gewekt dat Kijkwijzer hiervoor verantwoordelijk is. Om dit misverstand te voorkomen heeft het NICAM het bedrijf achter Zoekveilig gevraagd de naam ‘Websitekijkwijzer’ niet meer te gebruiken, noch op de eigen website of in de communicatie rond deze service.

Om verwarring bij het publiek te voorkomen, verzoeken wij de media die over dit initiatief berichten eveneens de verwijzing naar ‘Websitekijkwijzer’ te vermijden of alsnog te corrigeren.

 

Het NICAM ondersteunt uiteraard gedegen initiatieven die het gebruik van het internet voor kinderen veiliger maken. Het is bij het NICAM echter niet bekend welke de achtergronden zijn van het Zoekveilig initiatief, of het bedrijf over deskundigheid beschikt en welke criteria worden gehanteerd.

 

terug naar nieuwsoverzicht