Actueel

Media Ukkie dagen van start!

Hilversum, 6 april 2018

Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?
De allerkleinsten weten de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Die vaardigheid maakt ze echter niet mediawijs. Jonge kinderen hebben nog moeite om te begrijpen wat ze op een scherm zien. Om uiteindelijk mediawijs te worden is de uitleg en begeleiding van ouders en andere opvoeders heel belangrijk.

De Media Ukkie Dagen 2018 gaan daarom in op hoe ouders hun jonge kinderen spelenderwijs kunnen begeleiden bij het ontdekken van de digitale wereld, zodat ze mediawijs kunnen opgroeien. Ouders hebben hier veel vragen over. Ze weten vaak niet waar hun ukkies in de digitale wereld aan toe zijn, welke digiskills zij hun kinderen kunnen bijbrengen en hoe zij hun kinderen de weg kunnen wijzen in de digitale wereld.

De Media Ukkie Dagen vinden plaats van vrijdag 6 tot en met vrijdag 13 april. In deze week krijgen ouders en andere opvoeders antwoorden op concrete vragen zoals: is het goed voor de ontwikkeling wanneer een dreumes steeds hetzelfde boekje leest, kun je een peuter al veilig alleen op een scherm laten, wat zijn leerzame apps en video’s voor een kind, kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?

Voor alle initiatieven die tijdens deze week worden georganiseerd en meer informatie en praktische tips kunt u terecht op: https://www.mediaukkies.nl/ 

terug naar nieuwsoverzicht