Actueel

Nieuw: kinderomgeving op NPO Start

Hilversum, 2 september 2019

Op NPO Start kun je nu een speciaal profiel aanmaken voor kinderen met behulp van de Kijkwijzer-leeftijden.

Dankzij dit kinderprofiel kunnen kinderen beter en sneller vinden wat ze veilig kunnen kijken, schrijft de NPO in een persbericht.Hoe werkt het?
Wie een account heeft op NPO Start kan verschillende profielen instellen - voor elk gezinslid één. Maak je een kind-profiel aan? Dan stel je de gewenste leeftijdsgrens in.

Men kan kiezen tussen films en programma's voor kinderen jonger dan 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar of 16 jaar. Precies, dat zijn ook de Kijkwijzer-leeftijden!

Alle leeftijden Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Stel je bijvoorbeeld een profiel in voor een kind van 11, dan kies je de profielinstelling 'iemand jonger dan 12'. Films en programma's met de Kijkwijzer-leeftijden 12 en 16 worden vervolgens niet getoond in het aanbod.

Wil je de complete Kijkwijzer informatie van een productie zien, zoals de pictogrammen voor geweld, angst en grof taalgebruik? Je kunt deze bekijken bij de omschrijving van de film of aflevering, naast de lengte van de film:Pincode
Wanneer er is ingelogd op een kinderprofiel zijn eventuele andere profielen alleen toegankelijk met een pincode. Zo voorkom je dat iemand per ongeluk het verkeerde profiel aanklikt en daardoor met programma's wordt geconfronteerd waar hij of zij nog niet klaar voor is.

De kinderomgeving op NPO Start is al beschikbaar in vrijwel elke browser en op smartphones en tablets. Ook op smart TV's kunnen de profielen binnenkort worden ingesteld.
 
terug naar nieuwsoverzicht