Actueel

Oscar beste film: Moonlight

Hilversum, 27 februari 2017

In Hollywood zijn zondagnacht voor de 89e keer de Oscars uitgereikt. 

Moonlight speelt zich af in Miami in de jaren '80. Het verhaal focust zich in drie hoofstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man. Hij worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. 

De film ging de competitie aan met La La Land, Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell of High water, Hidden Figures, Lion en Manchester by the Sea.Casey Affleck won door zijn rol in het drama Manchester by the Sea de Oscar voor beste acteur. Emma Stone won voor haar rol als Mila Dolan in de muzikale film La La Land de Oscar voor beste actrice.


Beste documentaire won O.J.: Made in America. Deze documentaire belicht de opkomst en ondergang van de Amerikaanse voormalig American football-speler en acteur O.J. Simpson. Hij kreeg wereldwijde bekendheid naar aanleiding van de beschuldiging zijn ex-vrouw en haar vriend te hebben vermoord. Voor deze dubbele moord werd hij in 1995 na een lange strafzaak vrijgesproken, maar in een civielrechtelijke zaak schuldig bevonden.

De Oscar voor beste animatiefilm ging naar Disney's dierenfilm Zootropolis.

Beste Buitenlandse Film was het Iraanse drama The Salesman (Forushande), over het koppel, Emad en Rana, die gedwongen worden hun appartement te verlaten. Ze verhuizen naar een nieuw appartement in het centrum van Teheran. Door een incident dat verband houdt met de vorige huurder zal het leven van het jonge paar echter drastisch veranderen. 

terug naar nieuwsoverzicht