Actueel

PictoTube wint de topklas 2019!

Hilversum, 15 april 2019

Tijdens de vijfde editie van de Topklas Digital Design hebben 60 leerlingen van zes middelbare scholen uit de regio hard gewerkt aan media gerelateerde vraagstukken van bedrijven. Zo ook van NICAM/ Kijkwijzer. 

Een onafhankelijke jury heeft de prijs voor het beste concept toegekend aan PictoTube, een innovatief plan voor Kijkwijzer op YouTube. Wij zijn heel trots op het team! 

 

Over Topklas Digital Design

Topklas Digital Design laat leerlingen van middelbare scholen uit de omgeving Hilversum kennis maken met maak- en groeiprocessen waar samenwerking, innovatie en talentontwikkeling centraal staan. Design Thinking staat centraal tijdens het programma. Dit is een creatieve manier om complexe problemen op te lossen met het oog op innovatie. Onder professionele begeleiding hebben de leerlingen in zes dagprogramma's de stappen: onderzoek, concepting, design, productie en presentatie doorlopen. Daarbij hebben ze allerlei kennis en vaardigheden opgedaan die van pas komen om succesvol te kunnen deelnemen in de maatschappij en het bedrijfsleven van de toekomst. Leerlingen die meedoen aan de Topklas Digital Design hebben verschillende achtergronden. Ongeacht opleidingsniveau of leeftijd, motivatie is de basis om te leren.  
terug naar nieuwsoverzicht