Kijkwijzer classificatie

Pinocchio


Productietype: Speelfilm
Genre: Fantasy

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst
Synopsis:
Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert. In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creƫert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Angst

De productie kan bange mensen, slachtoffers, of geweld tegen kinderen of dieren bevatten. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kan de kijker daar ook bang van worden. Bovendien kunnen zij angstige situaties, als deze realistisch en voorstelbaar zijn, erg op zichzelf betrekken.  

De productie bevat daarnaast (milde) griezeleffecten. Dit kunnen schrikeffecten zijn of griezelige scenes. De scènes zijn niet zeer intens of beklemmend. Jonge kinderen kunnen hier echter nog erg van schrikken of bang worden.

Wat zit er nog meer in?

Fysiek geweld, (be)dreiging met geweld, dreigende wezens, monsters, heksen of spoken.

Recensies 


'Italiaanse Pinocchio niet voor de jongste kijkers'


‘Pinocchio’: vrolijk ventje in wereld vol gevaar

Pinocchio is een weinig toon- of stijlvast zooitje: mooi gemaakt, vervelend om naar te kijken
Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A9,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst9
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst


Regisseur: Matteo Garrone
Productiejaar: 2020
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: Independent Films

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten