Populaire games - Among Us
< Terug naar GamesAmong Us is een populaire game op smartphones en PC waarin spelers moeten ontdekken wie van hen een impostor (bedrieger) is. Deze bedrieger vermoordt andere spelers. Voor ouders is het goed om te weten dat het spel draait om communicatie met andere (online) spelers via chat.

Waar gaat het over?


In Among Us moeten spelers een ruimteschip klaarmaken voor vertrek door allerlei taken uit te voeren. Één van bemanningsleden is echter een bedrieger die het schip saboteert en de bemanning een voor een vermoordt. De niet-bedriegers moeten regelmatig discussiëren en stemmen over wie zij denken dat de bedrieger is.

Wat moet je weten?

  • De PEGI leeftijdsclassificatie voor Among Us is 7 jaar en ouder. Er zitten weliswaar gewelddadige scènes in, maar omdat het geweld tussen de grappige cartoon-poppetjes erg onrealistisch is ziet PEGI dit als mild geweld.
     
  • Communicatie speelt een grote rol in het spel. Wie met onbekenden speelt kan daardoor online in aanraking komen met grof taalgebruik of ongepast gedrag van anderen in de chat. Ook moeten spelers er op letten geen persoonlijke gegevens te delen. Het spel biedt wel wat ouderlijk toezicht: in instellingen kun je de optie ‘Censor Chat’ aan zetten. Deze optie verandert scheldwoorden in ****.
     
  • Among Us is gratis te downloaden en spelen op telefoons (de PC-versie kost geld). In gratis games zitten vaak veel advertenties: dat is ook zo bij Among Us. Je kunt een advertentievrije versie kopen met echt geld. Ook zijn er extra’s te koop, zowel op telefoons als op PC. Die extra’s zijn niet nodig om het spel te spelen: het gaat om hoedjes, huisdieren en outfits.
     
  • Er bestaan meerdere Roblox-versies van Among Us. Roblox is een populair platform waarop gebruikers zelf games kunnen maken en waarin chats ook een grote rol spelen. Je leest meer over Roblox in dit artikel op Kijkwijzer.nl.

Meer lezen?