Populaire games - Brawl Stars
< Terug naar Games

Brawl Stars header PEGI 7

Brawl Stars is gratis te downloaden op Android- en Apple toestellen. Het heeft een vrolijke, cartoon-achtige stijl en kan alleen of in teams worden gespeeld, met vrienden of met vreemden. Het leeftijdsadvies van PEGI is 7 jaar en ouder omdat er mild geweld in zit. Ook biedt het spel veel zogenaamde ‘in-game aankopen’ aan.
 

Waar gaat het over?


Brawl Stars heeft niet echt een verhaal maar draait vooral om korte, online wedstrijdjes tussen meerdere spelers. Er zijn verschillende soorten wedstrijdjes: in een Showdown speel je bijvoorbeeld tegen meerdere tegenstanders tot er nog één iemand over is. Zo’n modus heet een ‘Battle Royale’ en zie je ook terug in onder andere Fortnite. Speel je een potje Edelstenengraai in Brawl Stars, dan speel je in 2 teams van 3 spelers en win je als jouw team 10 diamanten in handen heeft wanneer de timer afloopt.  
 

Wat moet je weten?

 • Wat voor speltype je ook kiest, in Brawl Stars moet je elkaar verslaan met behulp van wapens. Het gaat vooral om geweren, maar: alles is piepklein en niet echt realistisch. Je ziet bijvoorbeeld niet dat iemand gewond raakt. Het is niet echt heftig geweld in een vrolijk en hectisch ontwerp.
   
 • Brawl Stars speel je met een Knokker (in het Engels: een Brawler). Dat is het personage waarmee je de wedstrijden in gaat. Naarmate je vordert kun je meer Knokkers vrijspelen en sterker maken. Dat laatste kost muntjes, en muntjes kun je op twee manieren krijgen: je kunt ze winnen in het spel, maar je kunt ze óók kopen met echt geld via microtransacties.
   
 • Naast muntjes kun je nog méér kopen in de online winkel van Brawl Stars: een nieuwe Knokker, andere wapens, coole outfits… of een verrassingsdoos. Zo’n verrassingsdoos is een loot box en je weet niet van tevoren wat daar in zit.
   
 • Brawl Stars is populair onder veel jonge kinderen en ook op YouTube. Veel Brawl Stars-video’s op YouTube gaan bovendien over het openen van de verassingsdozen: dat maakt ze populair en aantrekkelijk, en de snelste manier om ze te openen is door geld uit te geven. 
   
 • Met behulp van ouderlijk toezicht kun je grip houden op microtransacties en loot boxes. Stel bijvoorbeeld een limiet in voor dergelijke uitgaven, of voorkom ze helemaal. Je leest hier hoe je dat doet op Apple toestellen, en hier op Android systemen.

Meer lezen?