Populaire games - Fall Guys
< Terug naar GamesFall Guys is in de zomer van 2020 een regelrechte hit geworden, mede dankzij populaire YouTubers en streamers die het spelletje online spelen. Het heeft een leeftijdsclassificatie van PEGI 3 en bevat naast vrolijke en chaotische mini-spelletjes ook veel microtransacties.

Waar gaat het over?


Tijdens een potje Fall Guys wordt een speler samen met 59 anderen op een kleurrijke hindernisbaan geplaatst. Wie niet op tijd de finish haalt valt af, de rest gaat door naar een volgend spelletje. Dat gaat zo door tot er nog één iemand over is: de winnaar. 
 
Naast het afleggen van allerlei hindernisbanen moet je in Fall Guys ook tikkertje spelen, of memory. Hoe dan ook leveren de mini-spelletjes hilarische en hectische taferelen op, waarbij je niet alleen door obstakels en zwaartekracht wordt gehinderd maar óók door je medespelers.
 

Wat moet je weten?

  • Wat er ook gebeurt, de personages in Fall Guys hebben nooit pijn en kunnen een ander ook nooit pijn doen: hoogstens kun je een ander even vastpakken om ze te vertragen. Er is geen agressie en het spel heeft daarom een PEGI 3 classificatie.
     
  • Het kost weinig tijd om één potje Fall Guys te doen: afhankelijk van hoe ver je komt, kan het in een paar minuten weer voorbij zijn. Hierdoor is de verleiding groot om na een potje nóg een potje te doen, en nóg een…
     
  • Of je nu wint of 16e wordt, na elk potje krijg je punten: Kudos en Crowns. Die punten kun je inruilen voor leuke outfits. Sparen voor een bepaalde outfit kan wel even duren: sneller is het om die punten te kopen met écht geld. Zo’n aankoop heet een microtransactie.
     
  • Fall Guys wordt online gespeeld, met andere spelers. Het is niet mogelijk om met die spelers te communiceren, maar ze kunnen je wel een vriendschapsverzoek sturen. Ook kunnen er pestkoppen in het spel zitten, die het leuk vinden om je vlak voor de finish tegen te houden. 

Meer lezen?