Populaire games - FIFA 21
< Terug naar GamesFIFA 21 is een voetbalspel voor op je (spel)computer. Elk jaar verschijnt er een nieuwe editie met daarin de spelers van dat moment. FIFA spelen is ook een populaire e-sport met officiële competities. PEGI geeft FIFA 21 een leeftijdsadvies van 3 jaar en ouder en waarschuwt ook voor de ‘in-game aankopen’ in het spel.
 

Waar gaat het over?


In FIFA 21 speel je voetbalwedstrijden met de teams en spelers van dat moment. In Career Mode bouw je een heuse voetbalcarrière op met een bestaand team. Een populair onderdeel van FIFA 21 is de ‘Ultimate Team’ modus: hierin stel je zelf een zo goed mogelijk team samen van allerlei spelers, van allerlei clubs. 
 

Wat moet je weten?

  • Wedstrijden in FIFA 21 kun je offline spelen, tegen de computer, maar ook online tegen andere gebruikers. Als je online speelt kun je met die andere spelers praten. Dat kunnen vrienden zijn maar ook onbekenden. Helaas zit er geen parental control-optie in FIFA 21 om deze chatfunctie uit te zetten.
    Tip: laat je kind een Party Chat aanmaken op je console, en stel de audio volledig in op ‘Party Audio’ – nu hoor je niemand die niet in jouw Party zit.
     
  • Er zitten microtransacties en loot boxes in het spel. Let bijvoorbeeld op de aanschaf van zogenaamde ‘card packs’. Dit kan in de Ultimate Team-modus (FUT), waarin je zelf een team samenstelt. Je kunt zo’n pakje kaarten kopen met FIFA-punten of virtuele munten die je verdient in de game: aan die punten en munten kom je sneller door ze te kopen met écht geld. Zo'n aankoop is een microtransactie. Je weet vervolgens niet wat je voor dat geld terugkrijgt, want de inhoud van de pakjes zijn willekeurig (dat maakt het een loot box). Wees daarom voorzichtig met het koppelen van betaalgegevens aan de accounts op je spelcomputer. Lees hier hoe je je parental controls hierop in kunt stellen.

Meer lezen?