Populaire games - Kaasje
< Terug naar GamesKaasje is een gratis game voor op je telefoon. Het is bedacht door YouTuber Koen van Heest, die het spel voor een van zijn video's liet maken door een ontwikkelaar. Het spel werd een megahit: inmiddels is het spelletje al meer dan 1 miljoen keer gedownload. Het wordt vooral gespeeld door jonge YouTube-kijkers.
 

Waar gaat het over?


In Kaasje speel je als Koen of als een andere (vrij te spelen) bekende Nederlandse YouTuber. Je legt hiermee een parcours af terwijl je zo veel mogelijk kaasjes verzamelt. Ondertussen kom je allerlei obstakels tegen, waaronder gigantische gehaktballen. Er is niet echt een verhaal. De uitdaging zit ‘m in het zo lang mogelijk doorspelen zonder af te gaan: hoe langer je het volhoudt, hoe lastiger het wordt.

Wat moet je weten?

  • De leeftijdsclassificatie is PEGI 3. Spelers kunnen in de game wel geraakt worden door een gehaktbal of andere obstakels, zoals scherpe prikkers en zelfs hakbijlen, maar zodra dat gebeurt ben je meteen af. Het personage reageert niet echt als ze geraakt worden en je ziet niet dat ze bijvoorbeeld gewond raken, of pijn hebben.
     
  • Kaasje is gratis. Wel zit er veel reclame in: als je af gaat krijg je vaak een advertentie te zien. Deze moet je kijken voor je verder kunt spelen. Het is wel mogelijk om voor een paar euro een advertentievrije versie te kopen. 
     
  • Spelers kunnen geld uitgeven aan het aankopen van nieuwe personages. Veel van die nieuwe personages zijn gebaseerd op populaire Nederlandse YouTubers. Het kan echter even duren voor je zelf genoeg kaasjes hebt verzameld om jouw favoriet vrij te spelen. Heb je één personage op het oog, dan is de verleiding groot om die met echt geld te kopen: dat is sneller en makkelijker.

Meer lezen?