Kijkwijzer classificatie

SONIC (Sonic the Hedgehog)


Productietype: Speelfilm
Genre: Actie,Avontuur

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst
Synopsis:
Sonic is het nieuwe live-action avontuur gebaseerd op de populaire Sega videogame franchise. Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom proberen samen de slechterik Dr. Robotnik te stoppen en de wereld te redden.

Angst

De productie kan bange mensen, slachtoffers, of geweld tegen kinderen of dieren bevatten. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kan de kijker daar ook bang van worden. Bovendien kunnen zij angstige situaties, als deze realistisch en voorstelbaar zijn, erg op zichzelf betrekken. 

De productie bevat ook onrealistische personages en/of speelt zich geheel of gedeeltelijk af in een onrealistische setting. Angstreacties zijn intenser en langduriger wanneer bepaalde angstige situaties zich afspelen in een voorstelbare/realistische omgeving (het hier en nu) dan wanneer dit minder voorstelbaar is, zoals een fantasy omgeving (ruimteschip, of in een ver verleden. Ook wanneer er personages in voorkomen die onrealistisch zijn (bijvoorbeeld kunnen toveren of transformeren) zijn dit aanwijzingen voor kinderen om beter afstand te kunnen nemen van de productie.

Wat zit er nog meer in?

Fysiek geweld.


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A9,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst9
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst


Regisseur: Jeff Fowler
Productiejaar: 2019
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: Universal Pictures International Netherlands

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten