Actueel

Sony lanceert de Playstation Vita

Hilversum, 22 februari 2012

Op 22 februari is de nieuwste draagbare spelcomputer van Sony uitgebracht in Europa: de Playstation Vita, ook wel de PS Vita genoemd.

De PS Vita lijkt op het eerste gezicht op de PlayStation Portable, maar toch zitten er aardig wat verschillen tussen beide spelcomputers. Zo is de PS Vita een flink stuk groter en heeft het apparaat aan beide kanten een joystick. Ook is het beeld van hogere kwaliteit. De PS Vita beschikt daarnaast over een bewegingsmeter, twee camera’s en gezichtsherkenning.

Maar het meest opvallend is misschien wel het touchscreen aan de achterkant. Hierdoor kun je het apparaat besturen door het scherm aan de achterzijde aan te raken. Verder kan de spelcomputer ook verbinding maken met het internet. De standaard versie beschikt over WiFi, de uitgebreidere versie heeft daarnaast ook ondersteuning voor 3G.

Alle games die uitkomen op de PS Vita zullen een PEGI classificatie hebben, omdat platformhouder Sony de classifcatie verplicht stelt. De spellen voor de PS Vita zullen zowel in de winkel verkocht worden op SD-kaartjes die in het apparaat kunnen, als online op het PlayStation Network.

terug naar nieuwsoverzicht