Kijkwijzer classificatie

Spijt (Spijt)


Productietype: Speelfilm
Genre: Drama,Nieuws / actualiteiten,Educatief,Levensbeschouwelijk

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Synopsis:
Jochem (Stefan Collier) heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het vriendenclubje van Sanne (Charlotte Bakker). Klassenleraar Tino (Dave Mantel) heeft het veel te druk met populair doen voor zijn scholieren om actie te ondernemen. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Tino een klassenfeest, waar de band van David, Youssef (Brahim Fouradi), Niels (Gregory Samson) en Nienke (Fabiënne Bergmans) mag optreden. David hoopt zo indruk te maken op Vera (Dorus Witte), het leukste meisje uit zijn klas. Als dat helemaal misloopt heeft David geen oog meer voor Jochem, die extra hard te pakken wordt genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem na het schoolfeest niet is thuisgekomen…

Angst

De productie bevat geweld tegen kinderen of dieren. Wanneer kinderen meeleven met personages in een film kunnen ze bang worden als zo’n personage in een beangstigende, dreigende situatie terecht komt. Bovendien kunnen ze angstige situaties, als deze realistisch en voorstelbaar zijn, erg op zichzelf betrekken. 

Grof taalgebruik

De productie bevat grof taalgebruik. Dit kunnen grove woorden zijn, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en het nadoen of overnemen.

Wat zit er nog meer in?


- Fysiek geweld
- Verwondingen
- Discriminerende of seksistische uitingen, maar deze worden expliciet afgeraden

Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A9,SAL,T,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst9
SeksAL
Grof taalgebruik
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik


Regisseur: Dave Schram
Producent: Shooting Star
Productiejaar: 2013
Lengte (origineel): 93 min.
Organisatie: Dutch Film Works BV

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten