Kijkwijzer classificatie

Squid Game: Season 1


Productietype: Serie

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Synopsis:
Honderden berooide mensen accepteren een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs is verleidelijk hoog, maar op gevaar van eigen leven.

Series worden per seizoen geclassificeerd. De classificatie van een seizoen is gebaseerd op een aantal afleveringen; de afleveringen met de meest heftige inhoud. De classificaties van de afleveringen leiden samen tot het Kijkwijzer-advies. Het kan dus zijn dat onderstaande elementen niet in elke aflevering voorkomen, en dat een ander seizoen een andere classificatie heeft.

Geweld

Squid Game bevat zeer expliciete geweldsbeelden: hard geweld dat leidt tot uitspattend bloed of bloederige verwondingen. Zulke expliciete beelden kunnen leiden tot angst of afstomping voor geweld. Ook kan het juist agressie verhogen.

Er komt ook wreed, sadistisch geweld voor in deze serie. Dat kan bijvoorbeeld een martelscène zijn. Kinderen kunnen bang worden wanneer ze dit soort beelden zien, of ze kunnen juist minder gevoelig worden voor het zien van geweld.

Angst

Squid Game bevat horrorelementen zoals hevige griezeleffecten in combinatie met zeer bange mensen, bloederige wonden en lijken. Intense angstsituaties kunnen erg beklemmend zijn voor (jonge) kijkers. Ze kunnen dan moeilijk afstand nemen van de beelden en ze niet goed loslaten. Dit kan leiden tot intense of langdurige angsten. 

Grof taalgebruik

Squid Game bevat grof taalgebruik. Dit kunnen grove woorden zijn, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en het nadoen of overnemen.

Deze serie bevat ook seksueel taalgebruik. Dit kunnen woordgrappen, seksuele toespelingen of expliciete bewoordingen zijn. 

Wat zit er nog meer in? 

- (Een poging tot) zelfmoord
- Hele bange mensen
- Lijdende mensen of dieren
- Slachtoffer(s) van een ongeluk, ziekte, ramp of oorlog
- Lijken
- (Be)dreiging met geweld
- Discriminerende of seksistische uitingen 
Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G16,A16,S12,TAL,D12,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld16
Angst16
Seks12
Grof taalgebruik
Discriminatie12
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik


Productiejaar: 2021
Organisatie: Netflix

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten