Kijkwijzer classificatie

Undercover: Season 2


Productietype: Serie

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Synopsis:
Een klein jaar na de gebeurtenissen van seizoen één werkt Kim bij Human Rights. Met hulp van haar ex-collega Bob (Tom Waes) leidt haar onderzoek naar illegale wapenhandel in Syrië naar de El Dorado Ranch, een country & western manege in het Belgische achterland. Bob gaat undercover en probeert in de gratie te komen van de gebroeders Laurent en JP Berger, wapenhandelaars. Ondertussen zet Ferry Bouman vanuit de gevangenis zijn zoektocht naar de ware identiteit van undercoveragenten Bob en Kim verder en ook Bobs puberdochter Polly wil te weten komen wie haar vader nu echt is.

Series worden per seizoen geclassificeerd. De classificatie van een seizoen is gebaseerd op een aantal afleveringen; de afleveringen met de meest heftige inhoud. De classificaties van de afleveringen leiden samen tot het Kijkwijzer-advies. Het kan dus zijn dat onderstaande elementen niet in elke aflevering voorkomen, en dat een ander seizoen een andere classificatie heeft.

Geweld

Er komt wreed, sadistisch geweld voor in de productie. Dat kan bijvoorbeeld een martelscène zijn. Kinderen kunnen bang worden wanneer ze dit soort beelden zien, of ze kunnen juist minder gevoelig worden voor het zien van geweld.

Grof taalgebruik

De productie bevat grof taalgebruik. Dit kunnen grove woorden zijn, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en het nadoen of overnemen.

De productie bevat ook seksueel taalgebruik. Dit kunnen woordgrappen, seksuele toespelingen of expliciete bewoordingen zijn. 

Wat zit er nog meer in?

- Expliciet, hard geweld
- Seksueel geweld (aanranding of verkrachting) 
- Beelden van (een poging tot) zelfmoord
- Zeer bange mensen
- Lijken
- Verwondingen
- (Be)dreiging met geweld
- Discriminerende of seksistische uitingen, maar deze worden expliciet afgeraden
- Harddrugsgebruik, overmatig softdrugs- of alcoholgebruik 


Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G16,A12,SAL,TAL,DAL,H12
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld16
Angst12
SeksAL
Grof taalgebruik
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruik12
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik


Productiejaar:
Organisatie: Netflix

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten