Kijkwijzer classificatie

Bigfoot Family


Productietype: Speelfilm
Genre: Animatie

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst
Synopsis:
Bij Adam thuis is het een gezellige bende sinds zijn vader Bigfoot is teruggekeerd uit de wildernis en samen met een heleboel dieren weer bij zijn gezin woont. Bigfoot is een echte ster, terwijl Adam niets liever wil dan een normaal leven. De drukte op school, zijn eerste verliefdheid en het oefenen met zijn superkrachten is al genoeg gedoe. Maar Bigfoot wil zijn bekendheid inzetten voor het milieu en vertrekt naar Alaska waar oliemaatschappij X-tract een natuurgebied in gevaar brengt. Een paar dagen later verdwijnt hij spoorloos. Samen met zijn moeder, de ondernemende wasbeer Trapper en de onhandige beer Wilbur gaat Adam naar het Hoge Noorden om zijn vader te redden.

Geweld
 
De productie bevat vrij hard geweld. Het gaat dan om fysiek geweld (vechten) of geweld met wapens zoals schieten. Geweldsbeelden kunnen jonge kinderen druk of agressief maken, of ze kunnen er bang van worden. 
 
Angst
 
De productie bevat bange mensen. Wanneer kinderen meeleven met (hoofd)personen en deze in een beangstigende, dreigende situatie komen kan de (jonge) kijker daar ook bang van worden. 
 
De productie bevat ook angstaanjagende geluiden of muziek die bedoeld is om de kijker angst aan te jagen, oftewel: te laten griezelen. Jonge kinderen kunnen hier bang van worden. 
 
Daarnaast bevat de productie (be)dreiging met geweld. Kinderen tot 6 jaar kunnen bang worden van een dreigende sfeer / spanning.  
 
Tot slot zijn er dreigende beelden van fantasiewezens zoals monsters, heksen, reuzen of enge dieren te zien. Kinderen tot 6 jaar zijn zeer visueel georiënteerd en kunnen erg bang worden wanneer ze dit soort beelden zien. 
 
De productie is echter een animatie, waardoor (oudere) kinderen makkelijker doorhebben dat het niet echt is en er ook iets makkelijker afstand van nemen.
 

Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G6,A6,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld6
Angst6
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Release- / uitzenddatum: 07-10-2020

Regisseur: Ben Stassen en Jeremie Degruson
Producent: NWave
Productiejaar: 2020
Lengte (origineel): 88 min.
Organisatie: Independent Films

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten