Actueel

Code voor Kinderrechten

Hilversum, 11 november 2021

De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat dit jaar in het teken van: Samen Sociaal Online. Kinderen moeten zich veilig kunnen bewegen in onze digitale wereld. Maar hoe kunnen we in de toekomst technologie ontwerpen in het belang van het kind? 
 
In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Waag samen met de Universiteit Leiden, jongeren, ontwerpers, ontwikkelaars en andere experts de Code voor Kinderrechten ontwikkeld. Ook het NICAM - de organisatie achter Kijkwijzer - heeft hieraan bijgedragen. Door de Code te gebruiken kunnen techontwikkelaars en ontwerpers digitale diensten maken waarin de rechten van kinderen gewaarborgd zijn.
 
Waag sprak Mary Berkhout-Nio, Programma Directeur Netwerk Mediawijsheid, over het belang van de Code voor Kinderrechten, haar wensen voor de toekomst en haar eerste technologische apparaat. Lees het interview en bekijk de beginselen en implementatietips van Code voor Kinderrechten hier:  https://codevoorkinderrechten.nl/mary-berkhout-programma-directeur-netwerk-mediawijzer/ 

Lees ook:

terug naar nieuwsoverzicht