Kijkwijzer classificatie

Dune


Productietype: Speelfilm
Genre: Avontuur

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst
Synopsis:
Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Geweld
 
Dune bevat expliciete geweldsbeelden. Het geweld is hard en met nadruk in beeld gebracht. Het geweld veroorzaakt verwondingen. Het zien van dit soort beelden kan kinderen minder gevoelig maken voor het zien van geweld. Ook kunnen ze er agressief of juist bang van worden.
 
Angst
 
De film bevat lijdende mensen of dieren. Het inleven en meeleven met (hoofd)personages of dieren die iets engs of vreselijks doorstaan kan kinderen bang maken. Wel kunnen ze er iets beter afstand van nemen, omdat de film onrealistische personages bevat en zich geheel of gedeeltelijk afspeelt in een onrealistische omgeving. 
 
Er zijn beelden van een zelfmoord te zien. De zelfmoord is expliciet in beeld gebracht. Het zien van dergelijke beelden kan kinderen sterke angst aanjagen of zeer beklemmend zijn. 

Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G12,A12,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld12
Angst12
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst


Regisseur: Denis Villeneuve
Productiejaar: 2021
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: Warner Bros. Pictures International Holland

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten