Speelfilm

Godzilla Minus One

Godzilla Minus One
2023 Drama, Actie, Avontuur 125 min.

In het naoorlogse Japan staat een nieuwe verschrikking op: Godzilla. Zal het diep geraakte volk kunnen overleven... laat staan terugvechten?

Godzilla Minus One bevat beelden van geweld dat behoorlijk hard aankomt bij het slachtoffer: het leidt tot bloederige verwondingen. Het zien van dit soort beelden kan kinderen bang maken, of minder gevoelig voor het zien van geweld. 

De film bevat lijdende mensen en/of dieren. Het inleven en meeleven met (hoofd)personages of dieren die iets engs of vreselijks doorstaan, kan kinderen bang maken. 

De film bevat ook zeer angstaanjagende geluiden. Dit kunnen geluiden, geluidseffecten of muziekeffecten zijn. Deze effecten kunnen een beklemmend gevoel geven en de kijker laten schrikken of angstig maken. 

Wat zit er nog meer in?

  • Bange mensen
  • Griezelige scènes
  • Verwondingen
  • Lijken
  • (Be)dreiging met geweld
  • Slachtoffer(s) van een ongeluk, ziekte, ramp of oorlog
  • Dreigende dieren of fantasiewezens, zoals monsters, heksen of spoken

Feedback

Heb je een vraag of opmerking over een Kijkwijzeradvies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Klachten kunnen ingediend worden via het klachtenformulier.

Neem contact op

Godzilla Minus One

In het naoorlogse Japan staat een nieuwe verschrikking op: Godzilla. Zal het diep geraakte volk kunnen overleven... laat staan terugvechten?

Releasedatum 01-12-2023 Regisseur Takashi Yamazaki Productiejaar 2023 Organisatie Piece of Magic

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar

Beelden van hard geweld, bloederige wonden, lijken, mensen of dieren die doodsbang zijn, of beelden van alcohol/drugs, discriminatie of seks kunnen schadelijk zijn voor kinderen jonger dan 12.

Lees meer

Geweld

Er kunnen allerlei soorten geweld voorkomen in producties. Van slaan en schoppen tot schieten, martelen of seksueel geweld. De algemene regel is: hoe heftiger het geweld, hoe hoger de leeftijd. Ook wordt er gekeken naar hoe hard en hoe écht het geweld is, en of er bloed te zien is.

Lees meer

Angst

In de categorie angst kun je verschillende dingen tegenkomen: van verwondingen en lijken tot dierenleed, griezelige geluiden en horror. Maar ook aangrijpende beelden van zelfdoding of zelfbeschadiging. Net zoals bij geweld geldt: hoe echter en duidelijker iets in beeld komt, hoe hoger de leeftijd.

Lees meer

Seks

Het zien van seks kan jongeren, die hun (seksuele) identiteit aan het ontwikkelen zijn, een verkeerd beeld geven van wat 'normaal' is. Hoe ver een seksuele handeling gaat, en hoe vaak en duidelijk het in beeld komt, bepaalt het uiteindelijke leeftijdsadvies.

Lees meer

Grof taalgebruik

Grof taalgebruik gaat over grove woorden, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en het nadoen of overnemen.

Lees meer

Discriminatie

Discriminatie is elke uitspraak of uitdrukking die bepaalde (groepen) mensen als ‘minder’ afschildert, bijvoorbeeld op basis van huidskleur, religie, seksuele geaardheid, geslacht of gender, nationaliteit, etc. Als dit in een productie voorkomt en de discriminerende uitspraak of actie wordt niet direct afgekeurd of afgestraft, dan wordt het pictogram voor discriminatie getoond.

Lees meer

Roken, alcohol en drugs

Als in een film of serie wordt gerookt, veel alcohol wordt gedronken of drugs worden gebruikt, dan krijgt het een Kijkwijzer symbool voor roken, alcohol en drugs. Jongeren kunnen het als iets normaals gaan zien, of zelfs als iets om uit te proberen.

Lees meer

Selecteer een taal