Game

Fortnite

2023 Actie, Platform, Multiplayer

PEGI icon parental guidance

Fortnite is een online game platform dat zowel door spelers gemaakte games bevat als professioneel geproduceerde games zoals Fortnite Battle Royale en Fortnite Save the World.

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Fortnite is 'ouderlijk toezicht gewenst'. Er is geen standaard leeftijdsadvies (meer) voor Fortnite, omdat het zich heeft ontwikkeld tot een platform waarop honderden verschillende games te vinden zijn. Al die games hebben hun eigen - verschillende - leeftijdsadviezen. Ouders kunnen gebruik maken van parental controls om in te stellen welke games hun kind mag spelen.

Redenen voor dit advies

In Fortnite vind je games die door andere spelers zijn gemaakt. Het aanbod verandert continu. Er kunnen games op staan die niet geschikt zijn voor jonge kinderen.

Op het platform staan ook games die door de ontwikkelaars van Fortnite zijn gemaakt. Deze games (waaronder Fortnite Save the World en Fortnite Battle Royale) bevatten mild geweld waarbij menselijke personages en fantasiefiguren elkaar met wapens moeten verslaan. Er is geen bloed te zijn en personages die verslagen worden verdwijnen simpelweg uit beeld.

Bijzonderheden

In Fortnite kun je met echt geld V-Bucks kopen. V-Bucks zijn virtuele munten die je kunt inwisselen voor extra wapens, outfits, personages of uitbreidingen.

Ook kun je in Fortnite communiceren met anderen, zowel via tekst als via audio chat.

Gerelateerde producties

Fortnite Battle Royale

Action, Third-Person Shooter, Base Building, Multiplayer

Fortnite Battle Royale

Fortnite Save the World

Action RPG, Adventure, RPG, Base Building

Fortnite Save the World

Fortnite

PEGI icon parental guidance

Releasedatum 14-11-2023 (PC) 14-11-2023 (Xbox Series S|X) 14-11-2023 (PlayStation) Producent Epic Games

Selecteer een taal