Actueel

Kijk wat je nog meer kunt doen: een kinderslot instellen

Hilversum, 8 april 2020

Digitaal kijken: alles, altijd en overal


In een medialandschap waarin vrijwel alles 24/7 digitaal beschikbaar is, kan het lastig zijn om als ouder te weten wat je kind allemaal ziet. Er zijn vaak meerdere schermen in huis, en als ouder heb je maar één paar ogen. Hierdoor heb je soms weinig zicht op de mogelijk schadelijke beelden die je kind tegen kan komen.

 Kinderslot instellen

Soms is het beter als kinderen bepaalde programma's of films nog niet kijken. Je kunt dan overwegen om een kinderslot op je ontvanger in te stellen.

Klik op onderstaande provider-logo’s om te lezen hoe je het kinderslot instelt op de desbetreffende decoder. Bij de meeste providers kun je kiezen uit 2 opties: zenders vergrendelen of een code instellen, waarbij de code bijvoorbeeld alleen gevraagd wordt als het leeftijdsadvies van het programma 16 jaar is.


Dit overzicht is ook terug te vinden op onze pagina over
ouderlijk toezicht.

Let op!

Het instellen van kindersloten op de televisie is geen wondermiddel. Producties kunnen tenslotte ook online bekeken worden, wanneer men maar wil en op allerlei andere apparaten dan de televisie. Blijf met je kinderen in gesprek, en kijk regelmatig op Kijkwijzer.nl voor informatie over classificaties, wetenschappelijke achtergronden en voor tips over mediaopvoeding.

terug naar nieuwsoverzicht