Actueel

Kijk wat je nog meer kunt doen

Hilversum, 7 maart 2019

Kinderen hebben tegenwoordig gemakkelijk toegang tot allerlei media. Dat is leuk, want ze leren ervan en het is goed voor hun contacten. Maar veel ouders vinden het niet wenselijk dat hun kinderen zomaar geconfronteerd worden met wat die media te bieden hebben.

Kijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd mediaproducten risico's kunnen bevatten voor kinderen. We doen dit met behulp van 5 leeftijden: door op de leeftijd te klikken krijgt u meer informatie over de (wetenschappelijke) achtergronden per leeftijdscategorie:

Daarnaast geven we ook de inhoudelijke reden van dit advies weer. Klik op het pictogram voor meer uitleg over de verschillende inhouden.
 
 
GeweldAngstSeksGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs- en/of alcoholgebruik

Ouderlijk toezicht
Je kunt Kijkwijzer onder andere gebruiken bij het instellen van ouderlijk toezicht op televisie, gameconsoles en telefoons. Daarmee bescherm je je kind ook op de momenten dat je even niet meekijkt. Zo kun je een kindprofiel instellen, of een pincode, waarmee alleen films, programma's of games met een bepaald leeftijdsadvies te zien zijn. Lees hier hoe je dat bij verschillende aanbieders doet.
 

Tips voor mediagebruik
De Kijkwijzer leeftijden kunnen ingezet worden door ouders én kinderen om een keuze voor een bepaalde productie te maken. Meer tips voor een leuke en veilige media-ervaring vind je op deze pagina.
 
terug naar nieuwsoverzicht