Actueel

Media Ukkie Dagen 2021

Hilversum, 26 maart 2021

Verantwoord mediagebruik voor de kleintjes
Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje, online spelletje of app. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te jong om wijs met media om te gaan en de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, blijft ook belangrijk. De begeleiding van ouders en verzorgers is hierbij essentieel. 
 
Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen op de website informatie over hoe om te gaan met mediagebruik binnen het gezin. Zo lees je over hoe je kunt toetsen welke inhoud goed bij jouw kind past, hoe je voor de juiste balans zorgt in momenten met en zonder media, maar ook hoe je samen kunt genieten van media. Hiermee kunnen de mogelijkheden van media volop benut worden en blijven de risico’s beperkt. 
 
Kijkwijzer gebruiken
De website van Kijkwijzer wordt meerdere keren genoemd in de Tips voor Thuis van de Media Ukkie Dagen. Hoe kun jij Kijkwijzer.nl inzetten voor je ukkie? 
  • Lees meer over het instellen van ouderlijk toezicht
  • Zoek films en series op in de database – bij steeds meer titels vind je bovendien een toelichting op het leeftijdsadvies én de productie
  • Ontdek welke games populair zijn, en wat je daar als ouder over moet weten
terug naar nieuwsoverzicht