Kijkwijzer classificatie

Slag om de Schelde, De


Productietype: Speelfilm
Genre: Actie,Drama,Oorlog

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngst
Synopsis:
November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Geweld

De productie bevat zeer expliciete geweldsbeelden: hard geweld dat leidt tot uitspattend bloed of bloederige verwondingen. Zulke expliciete beelden kunnen leiden tot angst of afstomping voor geweld. Ook kan het juist agressie verhogen.
 
Er komt ook wreed, sadistisch geweld voor in de productie. Dat kan bijvoorbeeld een martelscène zijn. Kinderen kunnen bang worden wanneer ze dit soort beelden zien, of ze kunnen juist minder gevoelig worden voor het zien van geweld.

Angst

De productie bevat beelden van een (poging tot) zelfmoord. De zelfmoord is expliciet in beeld gebracht. Het zien van dergelijke beelden kan kinderen sterke angst aanjagen en zeer beklemmend zijn.

Wat zit er nog meer in?

- Ernstig lijdende mensen of dieren
- Ernstige verwondingen
- Ernstig gehavende lijken
- Zeer angstaanjagende geluiden of geluidseffecten
- (Be)dreiging met geweld
- Slachtoffers van een ongeluk, ziekte, ramp of oorlog

Volledig classificatieresultaat: Uitleg verbergen G16,A16,SAL,DAL,HAL
Uitleg classificatieresultaat:
Geweld16
Angst16
SeksAL
DiscriminatieAL
Drugs- en/of alcoholgebruikAL
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngst

Release- / uitzenddatum: 17-12-2020

Regisseur: Matthijs van Heijningen Jr
Productiejaar: 2020
Lengte (origineel): 0 min.
Organisatie: September Film Distribution

Meer informatie over deze film/programma:

terug naar zoekresultaten