Actueel

2007: 178.000 kinderen bezoeken www.bekijkhetmaar.nu

Hilversum, 7 januari 2008
 De speciale kindersite van Kijkwijzer is een groot succes. Ruim 178.000 kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar hebben in het eerste jaar hun weg naar de site weten te vinden. Niet alleen Bekijkhetmaar maar ook Kijkwijzer leeft erg onder kinderen. Uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat Kijkwijzer bijdraagt aan het bewustzijn van kinderen over de impact van media. Kijkwijzer sterkt kinderen in hun houding dat het niet nodig is om alles te moeten zien wat de media bieden. Voor het NICAM is dit aanleiding geweest om www.bekijkhetmaar.nu voor kinderen te creëren.

 

De site, die met de steun van het Ministerie van Justitie kon worden gemaakt, laat kinderen zien hoe het systeem werkt en geeft uitleg over Kijkwijzer en informatie over media zoals televisie, films en games. Ook de recente tekeningenactie, waarbij kinderen hun eigen pictogram mochten verzinnen, is een succes. Meer dan 700 kinderen uit het hele land stuurden tekeningen met originele ideeën, zoals pictogrammen die waarschuwen tegen extreme saaiheid van films of een pictogram met: ‘ouders meekijken niet gewenst’.

 

      

 

Binnenkort wordt de website vernieuwd en verder uitgebreid. Zo komt er informatie over Kijkwijzer voor werkstukken en spreekbeurten op te staan, en een functie voor het zoeken van classificaties. Daarnaast zal er ook informatie over games (PEGI) te vinden zijn en komen er spelletjes die kinderen zelf kunnen spelen.

 

terug naar nieuwsoverzicht