Actueel

Maze Runner: The Scorch Trials krijgt 16 jaar

Hilversum, 15 oktober 2015

Naar aanleiding van verschillende klachten heeft de onafhankelijke Klachtencommissie de film bekeken en concludeert dat 16 jaar de juiste classificatie is voor de inhoudscategorie angst. In de film komen onder andere hevige griezeleffecten en ernstige verwondingen voor in een voor kinderen realistische setting. 

In deze film, van regiseur Wes Ball, krijgen Thomas en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD. De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WCKD en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft. 

Toelatingsbeleid bioscoop
De Kijkwijzerleeftijden zijn een advies voor ouders, niet ieder kind is hetzelfde. De leeftijdsclassificaties kennen echter ook een wettelijk aspect. Volgens de wet (Artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht) krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Bij een bioscoopfilm met de leeftijdsgrens 12 jaar of lager mogen kinderen onder die leeftijdsgrens onder begeleiding van een volwassene worden toegelaten. Dit beleid is door de overheid vastgesteld.

terug naar nieuwsoverzicht