Actueel

Onderzoek MKO: Bezoekers van Hyves worden steeds jonger

Hilversum, 25 september 2009
Hyves is opgezet als website voor (jong)volwassenen, maar inmiddels zijn bijna alle kinderen er te vinden. Klasgenoten en reeds bestaande vrienden zijn de belangrijkste contacten voor jonge kinderen en tieners op Hyves, de grootste sociale netwerksite van Nederland, met meer dan 9 miljoen profielen. Opvallend is dat maar liefst 75% van de 8- tot 18-jarigen op Hyves ook een van zijn ouders als Hyves-vriend heeft. Dat blijkt uit het onderzoek Krabbels & Respect plz? ;-) onder 1051 kinderen en tieners. Het onderzoek, van stichting Mijn Kind Online en het samenwerkingsverband Digivaardig & Digibewust, is gedaan ter gelegenheid van de verjaardag van Hyves. Vrijdag 18 september was het exact vijf jaar geleden dat Hyves werd opgericht.
 
Het onderzoek kunt u hier downloaden:  Download PDF 
 
Naast het onderzoek Krabbels & Respect plz? ;-) brengen Stichting Mijn Kind Online en Digivaardig & Digibewust twee brochures over Hyves uit: een voor ouders met kinderen tot 12 jaar (‘Mijn kind op Hyves’) en een voor ouders met pubers (‘Mijn puber op Hyves’). In de brochures staan tips voor ouders en scholen om kinderen op Hyves te begeleiden. De uitgaven zijn gratis te downloaden via www.mijnkindonline.nl/hyves en ook in gedrukte vorm gratis verkrijgbaar.
 
 

Contact


Heeft u vragen over het onderzoek of wilt u het complete onderzoek ontvangen, neem dan contact op met Inge Aarts van Digivaardig & Digibewust: 070-4190309 of Remco Pijpers van stichting Mijn Kind Online, 06-51436711. 
terug naar nieuwsoverzicht