Actueel

Waardering videobranche voor scheidend NICAM-voorzitter Hedy d'Ancona

Hilversum, 29 mei 2008
 Tijdens een feestelijk bijeenkomst in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ op vrijdag 23 mei, onder meer in aanwezigheid van minister André Rouvoet, ontving Hedy d`Ancona uit handen van NVPI-directeur Paul Solleveld een ‘videogram`. Deze bijzondere onderscheiding van de Nederlandse videobranche kreeg Hedy d`Ancona als waardering voor haar inspanningen om in Nederland een systeem van zelfregeling in te voeren voor de classificatie van audiovisuele producten.

Al in de jaren negentig heeft zij als minister van WVC de aanzet gegeven tot vervanging van de Filmkeuring door een gedegen en uniforme voorlichting over de producten van de verschillende audiovisuele branches. Als eerste voorzitter van het NICAM stond zij aan de wieg van Kijkwijzer, dat inmiddels breed wordt gewaardeerd.  

Hedy d`Ancona neemt per 1 juni afscheid als onafhankelijk voorzitter van het NICAM-bestuur. Zij wordt opgevolgd door de voormalige CDA-voorzitter Tineke Lodders-Elfferich. Tijdens de bijeenkomst in het Muziekgebouw werd ook afscheid genomen van Hanneke Engel (voorzitter Adviescommissie), Hans Puls (NICAM-bestuurslid namens de NVGD) en Katinka Moonen (vanaf de oprichting staflid van het NICAM).  Buitenhof-columniste Désanne van Brederode sprak haar speciaal voor deze gelegenheid geschreven essay uit met de titel `Snacks voor je ogen of voedsel voor de geest`.  

 

 

Hedy d`Ancona ontvangt `videogram` van NVPI-directeur Paul Solleveld

terug naar nieuwsoverzicht